Fuldblods-DAW til iPad er på vej på markedet.

Selvom der vil være mennesker, der vil mene at musik med iPads bare er for sjov og rendyrket legetøj, så kan man hurtigt slå fast at Apples iOS-styresystem og dertilhørende applikationer kan meget mere end blot det først antagende.

Udviklerne hos både Apple (GarageBand), Steinberg (Cubasis) og Image-Line (FL Studio Mobile HD) har igennem en lang række år forsøgt at skabe tidssvarende DAW-iPad-applikation (Digital Audio Workstation) med høj lydkvalitet, uanede muligheder for at kunne følge sine kreative lyster og nok power til at kunne trække de spor, plug-ins og effekter der skal til for professionelle musikproduktioner.

Ingen af de førnævnte producenter har kunnet løse gåden om en fuldblods-DAW til iPad. I januar 2015 præsenterede WaveMachine Labs en ny og bedre udgave af deres DAW-iPad-applikation Auria. Den nye app kommer til at hedde Auria Pro DAW for Ipad og kommer efter al overbevisning til at tage musikbranchen med storm.

Nogle af de ting der gør at branchens øjne er rette mod WaveMachine Labs-lejren i denne tid kommer her:

 • MIDI sequencer
 • Tempo og Time-signature tracks
 • Piano roll editor
 • Real-time MIDI parameters med quantize, velocity shift, velocity compression, length compression, random, delay, legato and transpose
 • Groove template quantizing med built-in DNA grooves (Flere grooves er tilgængelig ved ekstra køb)
 • MIDI processing funktioner med Transpose, Fixed Length, Velocity Gain, Fixed Velocity, Delete Notes, Delete Controller, Restrict Polyphony, Optimize Controller Data, Humanize, Delete Overlaps, Crescendo, Reverse, Pedal to Length, Velocity Rescale, Velocity Range, Velocity Curve og Compress/Limit
 • FabFilter Twin 2 Analog synth bliver bygget ind i appen
 • WaveMachine Labs multi-format sampler bliver bygget ind i appen

Dertil skal der også nævnes at andre nye funktioner:

 • Kraftfuld ny audio routing med fleksible busses
 • Real-time audio warping med Elastique Pro v3
 • Audio quantize muligheder
 • Transient slicing
 • Audio til MIDI conversion
 • Ingen max på antallet af tracks
 • 6 AUX sends
 • Project templates
 • Opdateret grafik og performens forbedringer
 WaveMachine Labs startede med at sige at Auria Pro vil være tilgængelig i foråret 2015 og vil blive prissat til $ 49.99 USD. At ​​eksisterende Auria brugere vil være i stand til at opgradere til Auria Pro til en reduceret pris. Vi er nu på den anden siden af sommeren 2015 og appen er stadigvæk ikke udkommet.

Seneste nyt er at man tester en betaversion af Auria Pro. (En betaversion er en version af en app man har testet internt men ønsker testet af en bredere kreds af brugere.)

Et bud på hvornår WaveMachine Labs udgiver den endelige udgave af Auria Pro kunne kobles sammen med en anden vigtig udgivelse i iOS-vendenen. Nemlig iPad Pro udgivelse som Apple har fastsat til november 2015. iPad Pro kommer til at have støre og bedre skærm, bedre lyd og vigtigst af alt støre ydeevne end nogen anden tablet på markedet. Med dens nye AX9-proccesor, en forbedret grafik-processor og støre lavringsplads giver den nye iPad Pro, Auria Pro-appen de bedste muligheder for at opnå drømmen om en fuldblods DAW på en iPad.  

Buddet herfra vil derfor være at appen først udkommer når iPad Pro ér kommet på markedet.

Her nedenfor ses Auria Pro: Sneak Peek. Denne giver et godt billede af hvad vi har i vente.