Her nedenfor ses en liste over de mest anvendelige musikapllikationer via iPads. Applikationerne er inddelt følgende kategorier.

Multitracker/DAWs
Beatmakers/Loopers
Musikspil
Udenfor kategori

MULTITRACKERS/DAWS

DAW står for Digital Audio Workstation og gør det muligt at optage mange spor (multitracks) ovenpå hinanden for derved at komme til et færdigt udtryk. Altså anvendes en DAW i al digital produktion af musik. Der er flere populære DAW-applikationer på markedet, herunder Apples Garage Band, Steinbergs Cubasis og mange flere. Alle disse programmer tilbyder mange af de samme funktioner, der alle gør det muligt at få en ide til at blive en endlig sang der i sidste ende kan spilles i radioerne og udkomme via de digitale distributører som iTunes, Spotyfi, etc.

INSTRUMENTER

Komp9

Alle DAW har et stort bibliotek af virtuelle instrumenter (VST-plugin) der indeholder synthesizere og samplere. Dette gør det muligt at oprette nye lyde fra bunden via sampling. De fleste virtuelle instrumenter er designet til at efterligne virkelige synthesizere, analog- og akustiske- instrumenter. Alle disse instrumenter kan spilles ved at trykke på iPad’ens skærm eller via MIDI-tilslutning af en iOS audio-interfaze.

Effects

Effects native

Alle DAWs har et bibliotek fyldt med effekter. Disse effekter kan henføres til de enkelte spor i sequencer eller specifikke instrumenter. Ligesom at der er  virtuelle instrumenter , er disse effekter virtuelle effekter designet til at efterligne den virkelige verden hardware effektprocessorer. Der findes mange fælles effekter for alle DAWs funktioner, herunder rumklang , forsinkelse (delay) og kompressorer.

Plugins

waves

Plugins er tredje part udvidelser , der giver DAWS kapaciteter ud over dem, der kommer som standard i den oprindelige applikation. Disse udvidelser kan være i form af ekstra instrumenter eller effekter. Plugins kan være med til at forbedre den endelige lydbillede og derved det udtryk der bliver produceret.

 

Sequencer

dm1

Alle DAWs har en sequencer , som er visualisering værktøj, der anvendes til at arrangere de mange forskellige dele af en musikalsk arrangement. Den måde, hver DAW gennemfører sin sequencer er et af de elementer, der adskiller DAW fra hinanden. Man bruger typisk et sequencer til at lave rytmiske elementer.

 

Title

GarageBand

Auria

MusicStudio

Cubasis

FL Studio HD

NanoStudio

BeatMakers og Loopers

Beatmakers er i bund og grund sequencers der giver brugeren mulighed for at skabe rytmer og andre rytmiske gooves og ostinater. 

Loopers er apps der gør det muligt at optage kortere audio-tracks som derefter kan gentages, optage oveni og derefter spille/synge over.

Pattering

Keey Beat Maker

Beatwave

Loopy HD

DM1

iMaschine

BeatMaker2

Figure

DrumJam

Keezy

Drummer

Impaktor

MadPad HD

EasyBeats

Beat Boss

ScratchPad

Take

Musikspil

Sing! Karaoke by SMULE

Guitar! by SMULE

Rock Life - Guitar Hard Tour Rising Star

Qbeat

Dust Buster 2

Beat MP3 2.0

Band Stars

Yokee

Udenfor kategori

Baby DJ

dot Melody

NodeBeat HD

StarMaker

MusicMakerJam

BirdSong

Ocarina 2

Musyc

SoundPrism

SoundStudio

Auto Rap by SMULE

FingertipMaestro